ללא ספק מלכת עוגיות התמרים. המעמול -היא עוגייה של בצק פריך ממולא במלית תמרים מתוקה (לא יותר מידי) ונהדרת. אהובה מאוד ברחבי המזרח התיכון ומדינות ערב.
מצרכים:
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 2 כוסות סולת
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס שמן
- 200 גרם חמאה
- 3/4 כוס מים
למלוי:
- חבילת תמרים בווקאום
- אגוזי מלך קצוצים
- מעט קינמון
- 1 כף שמן
אופן הכנת העוגה:
- לבצק- מערבלים את כלל המרכיבים בקערה עם וו גיטרה עד קבלת בצק נעים ומעט רך. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור של כחצי שעה.
- לאחר הקירור להוציא מהמקרר ולכדרר כדורים מהבצק בגודל של כדור פינג-פונג.
- למלית – לערבב היטב את כל המרכיבים עד קבלת מלית יציבה ואחידה. לכדרר לכדורים קטנים ויתר מכדורי הבצק.
- וכעת נרכיב את העוגייה – נשטח כדור בצק ונניח עליו כדור מלית. נעטוף את המלית בבצק עד קבלת כדור. (ניתן להשתמש במשיר לעוגיית מעמול.
- את העוגיות נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה מלאה כ- 20 דקות בערך.
- מקררים ומפזרים אבקת סוכר מעל.
בתאבון…