מאנקיש – פיתה זעתר

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול.

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כוס שמן זית
  • 3/4 1 – כוס מים חמימים

לתיבול

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מכניסים את חומרי הבצק היבשים ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים של הבצק ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
מכסים ומניחים להתפחה של כ-50 דקות.
את הבצק מחלקים ל-15 כדורים. מניחים על מגש ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20 דקות.
מרדדים את כדורי הבצק לפיתות.
בקערה נפרדת מערבבים זעתר ושמן זית ומברישים בנדיבות את הפיתות לפני האפייה.
ניתן לאפות בתנור על 220 מעלות כ-4 דקות או בתנור גז.

 

אולי גם יעניין אותך

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »

קארי הודי פרגיות

מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1

קרא עוד »