המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול.
מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- חצי כפית סוכר
- חצי כוס שמן זית
- 3/4 1 – כוס מים חמימים
לתיבול
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את חומרי הבצק היבשים ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים של הבצק ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
מכסים ומניחים להתפחה של כ-50 דקות.
את הבצק מחלקים ל-15 כדורים. מניחים על מגש ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20 דקות.
מרדדים את כדורי הבצק לפיתות.
בקערה נפרדת מערבבים זעתר ושמן זית ומברישים בנדיבות את הפיתות לפני האפייה.
ניתן לאפות בתנור על 220 מעלות כ-4 דקות או בתנור גז.