מצרכים:
- 2 כוסות קמח (רגיל או מלא)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 3/4 כוס תמרים קצוצים דק (מג'הול, חלאווי או חדראווי)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן צמחי
- 3/4 כוס חלב (או חלב שקדים/סויה)
אופן ההכנה:
- חימום תנור: נחמם תנור ל-180 מעלות ושמן תבנית אינגליש קייק.
- ערבוב יבש: בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
- הוספת תמרים ואגוזים: ערבב את התמרים והאגוזים היבשים כך שלא יידבקו זה לזה.
- ערבוב רטוב: בקערה נפרדת, נטרוף את הביצה, השמן והחלב עד לאיחוד.
- שילוב: נוסיף את התערובת הרטובה לקערת המרכיבים היבשים ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
- אפייה: נשפוך את הבלילה לתבנית ואפה במשך 45-55 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
- קירור: תנו ללחם להתקרר מעט לפני הפריסה.
בתיאבון! 😋