המבורגר טלה של שף מאיר אדוני

שף מאיר אדוני בשיתוף חברת Arcosteel –  מציג מתכונים של השף מסדרת "אדוני"

4-5 מנות.
20 דקות הכנה.
זמן כולל 3 שעות.

מרכיבים:

חומרים להמבורגר:

  • 500 גרם בשר בקר או עגל טחון גס. (מומלץ נתח מכסה אנטריקוט).
  • 500 גרם שפונדרה טלה טחון בינוני פעמיים (מבקשים מהקצב).
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס.
  • 1/2 כפית זרעי שומר טחונים.
  • כפית גדושה מלח דק
  • כפית שום גבישי
  • 1 כוס (240 מ"ל) מי סודה קרים.

חומרים לאיולי בצלים:

  • 3 בצלים בינוני קלופים וקצוצים דק.
  • 1/4 כוס שמן חמניות
  • 1/2 כוס מיונז איכותי.
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס.

חומרים להגשה:

  • 4-5 לחמניות המבורגר חצויות וקלויות רגע לפני ההגשה
  • 4-5 יחידות מלפפון חמוץ במלח פרוס דק
  • 2 עגבניות פרוסות
  • חסה טרייה מופרדת
  • 4 ביצת עין (כתוספת על ההמבורגר)

שלבי ההכנה:

  1. אופן הכנת ההמבורגר: שמים את כל החומרים להמבורגר בקערה גדולה ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת ל-4-5 כדורים שווים בגודלם. מניחים כדור בתוך רינג המבורגר בקוטר 10*12 ס"מ ודוחסים כדי ליצור את הצורה העגולה והשטוחה. חשוב לדחוס מעט ככל האפשר כדי לשמור על אווריריות הקציצה (אם אין רינג, משטחים כל כדור ידנית לעובי 2.5 ס"מ בערך. מצננים את ההמבורגרים לכמה שעות.
  2. אופן הכנת האיולי: שמים את הבצל והשמן במחבת רחבה. מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה 10 דקות בערבוב ועד הזהבה קלה. מסננים מהנוזלים והשמן מצננים ומערבבים עם המיונז. מתבלים ושומרים בקירור.
  3. אופן ההגשה: צולים את ההמבורגרים על מחבת רחבה בעלת פסים מעל להבה גבוהה למידת צלייה האהובה עליכם. (3-4 דקות מכל צד). מחבת פסים איכותית תסייע לכם בצלייה מדוייקת של הבשר, תאפשר לנוזלים לצאת ממנו ועדיין להשאיר את הקציצה עסיסית.
    מניחים על החצי תחתון של הלחמנייה איולי בצלים, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ במלח. מניחים על הלחמנייה את ההמבורגר, סוגרים ומגישים. אם רוצים, ניתן להוסיף מעל ההמבורגר גם פטריות מוקפצות וביצת עין.

אולי גם יעניין אותך

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »

קארי הודי פרגיות

מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1

קרא עוד »