שף מאיר אדוני בשיתוף חברת Arcosteel – מציג מתכונים של השף מסדרת "אדוני"
4-5 מנות.
20 דקות הכנה.
זמן כולל 3 שעות.
מרכיבים:
חומרים להמבורגר:
- 500 גרם בשר בקר או עגל טחון גס. (מומלץ נתח מכסה אנטריקוט).
- 500 גרם שפונדרה טלה טחון בינוני פעמיים (מבקשים מהקצב).
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס.
- 1/2 כפית זרעי שומר טחונים.
- כפית גדושה מלח דק
- כפית שום גבישי
- 1 כוס (240 מ"ל) מי סודה קרים.
חומרים לאיולי בצלים:
- 3 בצלים בינוני קלופים וקצוצים דק.
- 1/4 כוס שמן חמניות
- 1/2 כוס מיונז איכותי.
- מלח
- פלפל שחור גרוס.
חומרים להגשה:
- 4-5 לחמניות המבורגר חצויות וקלויות רגע לפני ההגשה
- 4-5 יחידות מלפפון חמוץ במלח פרוס דק
- 2 עגבניות פרוסות
- חסה טרייה מופרדת
- 4 ביצת עין (כתוספת על ההמבורגר)
שלבי ההכנה:
- אופן הכנת ההמבורגר: שמים את כל החומרים להמבורגר בקערה גדולה ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת ל-4-5 כדורים שווים בגודלם. מניחים כדור בתוך רינג המבורגר בקוטר 10*12 ס"מ ודוחסים כדי ליצור את הצורה העגולה והשטוחה. חשוב לדחוס מעט ככל האפשר כדי לשמור על אווריריות הקציצה (אם אין רינג, משטחים כל כדור ידנית לעובי 2.5 ס"מ בערך. מצננים את ההמבורגרים לכמה שעות.
- אופן הכנת האיולי: שמים את הבצל והשמן במחבת רחבה. מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה 10 דקות בערבוב ועד הזהבה קלה. מסננים מהנוזלים והשמן מצננים ומערבבים עם המיונז. מתבלים ושומרים בקירור.
- אופן ההגשה: צולים את ההמבורגרים על מחבת רחבה בעלת פסים מעל להבה גבוהה למידת צלייה האהובה עליכם. (3-4 דקות מכל צד). מחבת פסים איכותית תסייע לכם בצלייה מדוייקת של הבשר, תאפשר לנוזלים לצאת ממנו ועדיין להשאיר את הקציצה עסיסית.
מניחים על החצי תחתון של הלחמנייה איולי בצלים, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ במלח. מניחים על הלחמנייה את ההמבורגר, סוגרים ומגישים. אם רוצים, ניתן להוסיף מעל ההמבורגר גם פטריות מוקפצות וביצת עין.