דג שלם במלח

מתכון קלאסי לדג מהמטבח הצרפתי, פשוט להכנה ומביא לתוצאה הטובה ביותר של דג עסיסי בניחוחות תבלינים.

מצרכים

 

אופן ההכנה: 

בקערה מניחים את תערובת התבלינים, מוספים ביצה וכוס מים קרים.
בתבנית מנים מחצית מהתערובת , עליה מניחים את הדג (אפשר להוסיף פרוסות לימון בבטנו), ואת יתרת התערובת מניחים מעל הדג לכדי כיסוי.
מהדקים היטב.
מכניסים לתנור חם (200 מעלות) לאפיה למשך זמן של בערך 40 דקות. אם הדג גדול 50 דקות.
לאחר האפייה מוצאים מהתנור, שוברים את המלח בעזרת פטיש וסכין, ובעדינות מוציאים את חתיכות הבשר לצלחת הגשה.

בתאבון.

 

אולי גם יעניין אותך

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »

קארי הודי פרגיות

מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1

קרא עוד »