מתכון להכנת בצק אקסטרא קריספי לפיצה, של השף קונדיטור מיקי שמו.
מתאם ל- 2 פיצות דקות (אם אין כוונה להשתמש בשתיהן , ניתן להקפיא)
מצרכים:
- 3 כפיות שמרים יבשים
- 3 כפיות סוכר לבן
- 3 כפיות מלח שולחני
- 1 כף שמן זית
- כוס מים פושרים
- 425 גרם קמח לבן.
אופן הכנת הבצק:
- מערבבים את השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים בקערה עמוקה עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים ולשים עד יצירת גוש בצק.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים 10-5 דקות או עד לקבלת כדור בצק אחיד.
- משמנים קלות קערה, מניחים את כדור הבצק בתוכה ומכסים עם ניילון נצמד.
- מניחים את הקערה המכוסה במקום חמים, שאינו חשוף לרוח, למשך 30 דקות או עד שהכדור מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצר ומניחים על משטח מקומח. תופחים על הבצק כדי לשחרר ממנו את האוויר.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים בצד עד לשימוש.
- מרדדים את הבצק ומחוררים בעזרת מזלג או מחורר בצק.
- מניחים על אבן שמוט ומוספים את כל התוספות האהובות.
בתאבון…
תוספות תבלינים לפיצה כמו : תערובת לפיצה ופסטה, פסטו יבש, סודות העמק ועוד תוכלו למצוא בחנות התבלינים שלנו.
