אוזני המן במילוי תמרים ופרג

מתכון מושלם לאוזני המן רכות ונהדרות במילוי הכי טעים שיש

המרכיבים:

לבצק:

  • 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • 1.5 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מעט גרידת לימון

למלית:

אופן הכנה:

מכינים את הבצק

  1. בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה לקבלת פירורים.
  3. מוסיפים את חלמון הביצה וגרידת הלימון ולבסוף את החלב.
  4. מאחדים הכל לכדי בצק אחד עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות כשעה.

מכינים את המלית:

  1. בסיר קטן מבשלים יחד חלב וסוכר עד רתיחה.
  2. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב עוד 4 דקות.
  3. מכבים את הגז  ומוספים את ממרח התמרים.
  4. מצננים חצי שעה במקרר.

להכנת אוזני ההמן:

  1. מקמחים משטח עבודה ומתחלים לרדד את הבצק לכ- 3 מ"מ.
  2. קורצים עיגולים בעזרת כוס (לפחות 6 ס"מ).
  3. מנחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים משלושה צדדים ליצירת משולש.
  4. מהדקים את קצוות המשולש.
  5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומקפיאים כ-5 דקות במקפיא.
  6. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות מראש כ-13 דקות.

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »