למרות יחסי ציבור לא משהו בשנים האחרונות עדיין יש פירות יבשים שאולי כדאי לאכול בלי לחשוש יותר מידי.
ראשית, גם לצחצח שיניים כל שעתיים יכול לעשות לנו נזק. אז כמו כל דבר בחיים, כך גם בפירות מיובשים יש לצרוך במידה.
פירות מיובשים הם צורה נוספת של אכילת פירות ולא רק. צריכת פירות מיובשים יכולה להיות לשימושים קולינריים שונים. כך למשל, בננה מיובשת יכולה לתרום למנה מסוימת בצורה שונה מבננה טרייה.
ולאחר שהבנו שאנחנו בעצם לא אוכלים כמות היסטרית של פירות יבשים, בואו נדבר על מה הם הפירות המיובשים? והאם יש פרי מיובש שבעצם הוא פרי טרי?
אז כן! יש! תמרים נחשבים כחלק מהפירות המיובשים אך הם למעשה פריות טריים. ולכן יש להתייחס אליהם כך. את התמרים אנחנו גודדים כל שנה באוגוסט-ספטמבר, ממיינים ומקפאים אותם. וכך גם מומלץ לשמור אותם בבית, בהקפאה. כיום, ספורטאים רבים עוברים לצרוך תמרים במקום בננה. הסוכר הטבעי של התמר הוא מקור נהדר לאנרגיה זמינה לספורטאים.
כעת נחפש את הפירות המיובשים שלא הוסיפו להם סוכר, ויש לא מעט כאלה.
פירות יבשים ללא סוכר כמו בננה טבעית, מנגו, קוקוס, תות, אננס, משמש, תאנים, שזיפים, צימוקים ועוד. וכמובן שיש פירות מיובשים עם תחליף סוכר כמו חמוציות בתפוח. ופירות מיובשים דלי סוכר כמו ג'ינג'ר או מנגו.
כיום משתמשים פחות בחומרים משמרים כימיים בחלק מהפירות המיובשים כך למשל אננס טבעי, צימוק אוזבקי ומשמש אוזבקי הם כמעט בצורתם הטבעית.
את הפירות המיובשים אתם יכולים לשמור לאורך זמן במקום קריר.







