לחמניות זעתר מולשמות
לחמניות מושלמות עם עלי אזוב מיובשים בניחוח זעתר.
מרכיבים לבצק:
- 0.5 ק"ג קמח לחם
- 1 כוס עלי אזוב מיובשים (עלי זעתר)
- 1.5 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית מזן פיקואל
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף מלח
- 1 כף שמרים יבשים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר להכניס את הקמח עם שאר המרכיבים ללא המלח, ללוש את הבצק במהירות איטית כ-3 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.
- הבצק צריך להיות דביק מעט (אפשר להוסיף מעט מים עם הוא אינו דביק מספיק.
- ממשיכים ללוש ע7-9 דקות נוספות במהירות בינונית.
- משמנים קערה ומניחים את בצק בתוכה, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעה).
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים (בגודל כדור טניס) ומניחים על תבנים עם נייר אפייה. (שמרו על רווחים בין הכדורים, הם יעברו התפחה נוספת.
- מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לאפיה של כ-15 דקות.