בנוסף לתבלינים שיכולים להעשיר כל גבינה או סלט כמו זעתר גלילי, סומק, פפריקה ודומיהם, הכנו במיוחד לחג השבועות תערובות להכנת מטבלי גבינה, כל שעליכם לעשות הוא לערבב אותן עם גבינה לבנה, לאבנה, גבינת שמת או כל גבינה רכה אחרת שאתם אוהבים.
האיטלקית – תערובות "פסטו פסטה" היא תערובת כהה העשויה מעלי בזיליקום וצנוברים טחונים, הוסיפו כפית ממנה לגבינת שמנת עם מעט מלח ושמן זית וקיבלת מטבל גבינה מדהים וטעים.
תערובת נוספת היא פפריקה מעושנת, הפפריקה המעושנת היא פפריקה מתוקה העוברת תהליך של עישון ויש לה טעם ייחודי, היא משתלבת היטב עם גבינה לבנה או גבינת לאבנה, אם אתם מכינים (או קונים) כדורי לבנה צפו אותם בתערובת הפפריקה המעושנת ותקבלו כדור אדום ויפיפה שכולם יאהבו.
קלאסית אך חדשה – תערובת שום שמיר היא תערובת ידועה אך הפעם החלטנו לייצר משהו חדשני, וורסיה חדשה ומדליקה. לקחנו שום מטוגן ושידכנו לו שמיר מיובש. לשום המטוגן יש טעם ייחודי, בעל ניחוח מטריף וחזק ולעומתו לשמיר היבש טעם עדין ומרענן, בשונה מהשמיר הטרי הוא מעודן ממנו ולכן גם מי שסולד משמיר יאהב את התערובת הזו. שלבו את תערובת השום-שמיר שלנו עם גבינה לבנה או גבינת שמנת וסיימו במעט מלח ושמן זית מעודן כמו לצ'ינו או פיקואל.
המפתיעה – לקחנו את התערובת שלנו לפשטידה וחביתה והסבנו אותה לתערובת מגניבה למטבל גבינה. שלבו אותה בגבינה לבנה או גבינת שמנת, צפו איתה גבינת סנט מור בשלה ובכך הדגישו את טעם הגבינה.
תערובת הדגל שלנו לא מאכזבת אף פעם, תערובת "סודות העמק" היא תערובת שייצרנו משום מטוגן פפריקה גרוסה, טימין, מיורם, פלפל שחור ועוד, היא משתלבת נהדר עם כל סוגי הגבינות.
החריפה – שלבו תערובת סחוג ישראלי עם גבינה לבנה, שמנת או לאבנה וקבלו מטבל אגרסיבי, עוקצני וישראלי אמיתי, הוסיפו מעט מלח ושמן זית סורי איכותי ויש לכם מטבל מושלם.
בחג השבועות הזה מפציצים עם מטבלי גבינה טעימים במיוחד. צובעים את השולחן עם מטבלי גבינה נהדרים והכי חשוב, ללא עבודה קשה או לכלוך.