כמות מדויקת לשימוש:
כאשר אנחנו קונים מארז סגור של תבלינים, שיש בו יותר מ-100 גרם (בדרך כלל המארזים מכילים 250 גרם), אנחנו בעצם קונים מעט יותר ממה שאנחנו צריכים. תבלינים טחונים בעיקר מאבדים טריות וארומה. ולכן מומלץ מאוד לקנות כ-100 גרם אלא אם השימוש בתבלין מסוים גדול יותר. תתאימו את כמות התבלינים שברשותכם לדרך ותדירות הבישול שלכם.
טהור בלבד!
זה לא סוד שתבלינים לא תמיד טהורים, ושלעיתים מוכנסים אליהם קטניות טחונות להגדלת הנפח. מומלץ מאוד לקנות תבלינים מחניות מתמחות. לתבלין טהור יש ארומה וטעם הרבה יותר חזק מתבלין שאינו טהור. לכן מומלץ מאוד לתאום את התבלין עצמו, להריח ולהבחין בצבעו. תבלינים טהורים מביאים לתוצאות טובות בהרבה מתבלינים מהולים.
איכות ולא רק מחיר
כולנו יודעים שהמחיר הוא פקטור משמעותי בבחירת כל מוצר, אבל המשמעות היא מה והאם ישנה פגיע באיכות? בשוק התבלינים המסחרי זו הדרך. אתה רוצה לקנות במחיר טוב? או זול? בוודאות קיבלת תבלין איכותי פחות.
האיכות של התבלינים מתחילה באיזור הגידול, בהשקיה, בחומרי ריסוס, בזמן הקטיף, בייבוש, בהובלה, בטחינה ובאחסון. אל תתפשרו על איכות.
אחסון נכון
בישראל האקלים יכול להיות קיצוני מאוד, החום מביא אתו חרקים שאוהבים מאוד תבלינים (בעיקר פרפרים). קניית תבלינים במשקל ובכמות מצומצמת תייצר שליטה באחסון התבלינים. ככלל מומלץ מאוד לשמור תבלינים בקירור, ואפילו בהקפאה, לשמירה על טריות וארומה והרחקת מיני חרקים. התבלינים החריפים ביותר הם הרגישים ביותר, חרקים אוהבים חריף ולכן מומלץ לשמור תבלינים חריפים בהקפאה.
הזול עולה ביוקר
בסופו של דבר, גם החלטנו לקנות תבלינים ארוזים כי הם זולים יותר, הכמות שאנחנו נצרוך מהם מכיוון שהאריזות גדולות יחסית, תהיה נמוכה. ולכן מומלץ לצרוך תבלינים בכמות המתאימה לדרך הבישול שלכם ולא לאגור תבלינים שיזרקו בעתיד.
בחנות שלנו – התבלינים מבוקרים מאוד, האיכות שלהם היא הדבר הראשון שעומד לנגד עינינו. כל התבלינים מאוחסנים בחדרי קירור ובטמפרטורה מבוקרת. וניתן לקנות אותם בכמויות קטנות.