תבלינים טבעיים

תבלינים טבעיים

העדיפו תבלינים טבעיים ואיכותיים

בחנות ובאתר של תמר בכפר מציעים לכם מבחר איכותי וטרי של תבלינים מאה אחוז טבעיים ללא תוספות מזיקות. אז למה כדאי לבחור בתבלינים טבעיים, ואיך לבחור ולאחסן תבלינים – ע כך יוסבר בקצרה בהמשך.

הבעייתיות בתבלינים שעל המדף

צמחי תבלין מלווים את האנושות כבר אלפי שנים, בין אם לשיפור טעמים של מאכלים ובין אם לחיזוק הגוף ומערכותיו השונות. כמו כן בעבר תבלינים היו מצרך מבוקש ויקר ערך אף יותר מאבנים טובות וזהב. התבלינים בעבר היו רק טבעיים וסחרו ומכרו אותם בשיטות שימור שונות  עם אחסון בתנאים ואמצעים שונים, כמו שמירה במקומות מוצלים ויבשים, או טחינת התבלין בסמוך להכנתו.

בימינו תבלינים הפכו למוצרים נפוצים הנסחרים בכל רחבי העולם, ונדרשים בתנאי אחסון ושינוע נאותים. אלא מה? לא אחת תנאים אלו נשמרים על ידי שימוש בחומרים נוספים ולעיתים מזיקים. כמו כן לעיתים קרובות בכדי להוזיל את התבלין ולהעלות אורך חיי מדף שלו, יש המערבבים תבלין באיכות גבוהה עם תבלין פחות איכותי או חלק שונה מהתבלין. גם מערבבים תבלינים עם חומרים אחרים כמו קמח.

כך למעשה תבלינים ארוזים רבים המגיעים למדפים הינם באיכות ירוד, אינם טריים ואף עלולים להזיק לבריאותנו. בנוסף, לא אחת מוסיפים לתבלינים משפרי טעם כמו עמילן ומונוסודיום גלוטאמט, המחזקים את טעם התבלין לאורך זמן וכך מאריכים את חיי המדף שלו. מעבר לכך תבלין באיכות ירודה שאינו מאוד טרי גם יפגום ביכולתו לתבל היטב את מנות האוכל שאתם מכינים.

 

להבטיח את איכות התבלינים

בכדי להבטיח את איכות התבלינים יש מספר גישות ופעולות שכדאי לאמץ:

  • בכדי להיות בטוחים שאתם קונים תבלינים טבעיים איכותיים עדיף לקנותם מעסקי בוטיק קטנים מומלצים, בדומה לחנות שלנו. אנו מחזיקים בחנות רק תבלינים טבעיים איכותיים וטריים המוצעים במשקל כמוצר שלם טחון, קלוי וכדומה.
  • שימו לב לתאריך התפוגה על גבי אריזת התבלין וכך תבטיחו קניית מוצר טרי.
  • בקניית תבלינים חשוב להריח ולטעום אותם, ואם קונים אותם באריזה סגורה יש לבחון את רעננות הצבע. אם מדובר בצבע זרחני יש סיכוי טוב שהחדירו לתבלין תוספי צבע מלאכותיים. בנוסף יש לדעת כי רמת טחינה יכולה להשפיעה על צבעו של התבלין.
  • צבע התבלין גם ייתן לכם אינדיקציה אם הוא כבר לא טרי, במידה והצבע שלו הפך לדהוי, מצב המעיד גם על ירידה באיכות טעמו של התבלין.
  • יש לאחסן תבלינים בכלים הסגורים באופן הרמטי ולשמור אותם במקומות מוצלים וקרירים רחוק ממקור חום. כמו כן עדיף שלא לשמור תבלינים בשקיות ניילון ששומרות פחות על הארומה של התבלין.
  • בכדי לא להחדיר לחות למכל התבלין עשו שימוש רק בכפית יבשה ונקייה. כמו כן, אל תפתחו את מכל התבלין מעל לסירים מכיוון שהאדים יכולים לחדור לתוכו ולפגום באיכותו.
  • ניתן לדעת אם עשבי תיבול עדיין טריים על ידי שפשוף בידיים והרחת חוזק הארומה שיוצאת מהם.
  • בכדי להבטיח את טריותם כדאי לקנות תבלינים בכמויות מתאימות למידת השימוש בהם ואם יש תבלין שאתם משתמשים בו רק מידי פעם קנו אותו בכמות כמה שיותר קטנה.

להזמנת תבלינים טבעיים, טריים ואיכותיים מכל סוג באיכות גבוהה במיוחד ישירות דרך האתר של תמר בכפר לחצו כאן.

פתח צ'אט
1
צריכים עזרה?
היי, כאן עידו,
במה אוכל לעזור?