תבלינים הודים

תבלינים הם חומר גלם נדרש ובסיסי בכל בישול, אפילו סלט ירקות פשוט מתובל עם מלח ופלפל. הרי לא ניתן לתאר מאכל כלשהו, מבלי למנות את התבלינים בו.

יש תבלינים מכל העולם המייחדים כל מדינה ומדינה, אך יש מדינה אחת שהיא ממש ממלכת  התבלינים. היא סיפקה ומספקת תבלינים לכל העולם והתמודדה עם מלחמת סחר בעקבות התבלינים שלה והיא כמובן, הודו.

משמעות התבלינים בהודו

האוכל ההודי מוכר ואהוב בכל רחבי העולם וזאת בעקבות טעמיו החזקים והסוחפים אשר מקורם בתבלינים המגוונים, העשירים, הטריים והייחודיים רק לו.

המטבח ההודי הינו חלק משמעותי מהתרבות ההודית. השוני בין סוגי המנות מאפיין אזורים שונים בהודו, מייצג את השטח העצום של המדינה ואת ההתנהלות היום-יומית בכל אזור. הצבעוניות של המנות מייצגת את צבעוניות התרבות ודרכי הבישול השונות- טיגון, גריל, בישול בסיר ועוד.

התבלינים ההודים מהווים חלק משמעותי כל כך בתרבות ההודית עד קבלת ייצוג בטקסים המרכזיים ביותר בחיי ההודים. לדוגמא, בחתונה נהוג לתת לכלה מגש מלא בתבלינים חזקים אשר מסמלים את החוזקות שרוצים להעניק לזוג בחיי הנישואין.

התבלינים בהודו הם לא רק חומר גלם משלים למאכלים ולמנות שונות, אלא הם דבר קדוש. השימוש בהם הוא מעבר לטעם וצבע, אלא קשורים גם לבריאות ואנרגיה. המטרה שלהם היא לייצור מאכלים עשירים בטעמים אשר בכל ביס יתווסף עוד ועוד טעם ובו זמנית לשמור על הרמוניה ואיזון טעמים.

כדי להבין את אופן השימוש בתבלינים במטבח ההודי, צריך קודם כל לנקות את המוכר והידוע לגבי שימוש בתבלינים בבישול הקלאסי והמערבי. במתכונים מערביים או אירופאים כותבים "חצי כפית, רבע כפית, קורט", אבל בתרבות ההודית אלו מונחים שלא משתמשים בהם לאור השוני בכמויות.

חנות תבלינים הודים

מהם הכמויות של תבלינים הודיים בבישול?

 

כאשר מנסים להבין באיזו כמות להשתמש, צריך להבין שהבסיס ליצירת מאכלים הודים הוא ייצור משחה או מרקחת של תבלינים הודים וחימומה על מחבת. זאת לאור העובדה שבמטבח ההודי שמים דגש על כך, שתבלינים משחררים את השמן האתרי ואת הארומה שלהם בחום ובכך, מחזקים את טעמם ואת הסגולות הבריאותיות של שלהם.

את המרקחת, הופכים לרוטב על ידי הוספת שמן ונוזלים ואת הרוטב לתבשיל עם קטניות וחומר גלם נוספים. אז מהי כמות התבלינים הרצויה? – לתבשיל בינוני מומלץ להתחיל מכפית אחת לפחות מכל סוג של תבלין.

תבלין הודי צהוב

 

שמות תבלינים הודיים

המונח "תבלינים הודים" בדרך כלל מעיד על תערובת תבלינים. תערובות כמו גראם מסאלהטנדוריקארי, צ'יקן מסאלה ועוד, הן תערובות תבלינים טהורים המשמשות כבסיס למאכלים הודים. לרוב, מוסיפים לתערובות הבסיס תבלינים טהורים למשל, להכנת צ'יקן טנדורי – יש להוסיף לאבקת הטנדורי, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, כמון, עלי דפנה טחונים, הל, ציפורן וקינמון.

 

סוגי תבלינים הודים נפוצים:

  • כורכום- תבלין הודי צהוב אשר מאמינים כי הוא בעל סגולות רפואיות רבות כגון מניעת מחלות לב, סרטן ודלקת פרקים.
  • גראם מסאלה- תערובת נפוצה של תבלינים הודיים המשמשים להכנת מאכלים רבים. מכילה בדרך כלל כוסברה, כמון, פלפל שחור, ציפורן, קינמון, הל ואגוז מוסקט.
  • צ'ילי- תבלין הודי חריף במיוחד, המיוצר מפלפל צ'ילי וניתן לשימוש כצ'ילי שלם טרי, כתוש או מיובש.
  • כמון- צמח שגדל בצפון אירופה, אפריקה ובמזרח התיכון וזרעו המיובש נפוץ מאוד בהודו. משתלב היטב עם כוסברה ובמאכלי בשר.
  • הל- תבלין בעל טעם חזק מאוד, מתוק ומתובל. נפוץ בתבשילים ומשקאות חמים הודים.
  • ציפורן- תבלין העשוי מניצני הצמחים המיובשים של עץ הציפורן. נפוץ בהודו בעקבות היכולת שלו לשמר מזון.
  • קינמון- הקליפה היבשה של עצי דפנה שונים מסוג קינמון. נפוץ בהודו שלם וטחון, בעל קשת רחבה של טעמים ממתיקות ועד חריפות.
  • שום- נפוץ בהודו טרי, מבושל או כאבקה בכל סוגי המאכלים- מרקים, תבשילים סלטים ורטבים. בעל סגולות בריאותיות רבות.
  • אבקת מנגו- עשויה ממנגו בוסר וטעמה חמוץ עם סיומת מתקתקה. מהווה תחליף ללימון ונפוץ במרקים, ממרחים ומנות צמחוניות.
  • תמר הינדי– תרמיל דביק ויבש של עץ הודי, צבעו חום וטעמו חמוץ. משמש לתיבול מאכלי בשר וקטניות.שמות תבלינים הודיים

מה זה קארי?

השם קארי מתאר מספר דברים, במטבח ההודי קארי הוא תבשיל ובעולם המערבי קארי הוא תבלין. אבקת קארי מכילה עלי קארי טחונים עם כורכום, פלפל שחור ועוד.

אבקת הקארי משמשת לתיבול מאכלים ולהכנת תבשילי קארי. על מנת להכין תבשיל קארי יש לעבוד לפי סדר העבודה ההודי הקלאסי המתחיל בחימום סיר והוספת תבלינים יבשים בכמות נדיבה ותבלינים טריים כמו ג'ינג'ר ושום.

תמר בכפר– לא רק פירות, גם חנות תבלינים הודים

לסיכום, ארוחה הודית מתבססת על המון תבלינים אשר מעניקים ארומה לכל מנה, החל מהמנה הראשונה ועד התוספות לצד המנה העיקרית. הבסיס לבישול זה, הוא שימוש בתבלינים מסורתיים ומיוחדים.

אצלנו ב'תמר בכפר', תוכלו למצוא את התבלינים ההודים הנפוצים והמיוחדים להכנת מנות הודיות קלאסיות ואותנטיות בדיוק כמו בהודו. אנחנו מזמינים אתכם לבקר בחנות שלנו במושבה כנרת או כאן באתר האינטרנט שלנו הפתוח למשלוחים לכל רחבי הארץ.

לקבלת פרטים נוספים ולמענה על שאלות, ניתן ליצור עימנו קשר בטלפון 04-6709954.

פתח צ'אט
1
צריכים עזרה?
היי, כאן עידו,
במה אוכל לעזור?