סוגי תמרים בישראל

ישראל היא אחת היצרניות הבולטות בעולם של תמרים איכותיים, ותמרים הם גאווה לאומית ותענוג אהוב על רבים. עם מגוון רחב של זנים וטעמים, התמרים הפכו למאכל מועדף גם לשימוש יומיומי וגם באירועים מיוחדים. במאמר זה נכיר כמה מהזנים המובילים בישראל.

סוגי תמרים בישראל: כל מה שצריך לדעת

תמר מג'הול – המלך של התמרים

המג'הול, הידוע גם כ"מלך התמרים", הוא אחד הזנים הפופולריים ביותר בארץ ובעולם. הוא גדול, בשרני, ובעל טעם מתוק ועשיר. בזכות מרקמו הרך וטעמו המתוק, הוא אידיאלי כנשנוש בריא או להוספה למנות קינוח.

תמר אמרי – גדול יבש ויפיפה

תמר האמרי, נראה דומה למג'הול בגודלו אך הוא הגרסה היבשה והסיבית שלו. הוא תמר בעל מתיקות מעודנת והוא מושלם למילוי.

תמר דקל נור – הבחירה הקלאסית

הדקל נור הוא זן נפוץ ומוכר, המתאפיין בגודל בינוני ובטעם עדין יחסית. תמר זה בעל מרקם מעט יבש יותר ומתאים מאוד לבישול, אפייה, או כנשנוש קליל.

תמר חלאווי – מתוק ומלטף

החלאווי, שמשמעות שמו בערבית היא "מתוק", הוא זן קטן יותר, אך בעל טעם עדין ומתוק במיוחד. הוא מתאים במיוחד לאכילה ישירה ומשתלב נהדר בסלטים ומנות קינוח.

תמר חדראווי – מג'הול קטן

עם צורה וטעם שמזכיר מאוד את המג'הול, החדראווי מציג מתיקות במנות קטנות. הוא רך ובשרני ומתאים מאוד לאפייה.

תמר זהידי- הזהוב

תמר זהידי הוא תמר קטן ושמנמן, טעמו מזכיר טופי קרמל והוא בצבע דבש מרהיב.

תמר ברהי – הטרי שבחבורה

תמר הברהי הוא ייחודי בכך שהוא נאכל טרי, בניגוד לשאר הזנים שנאכלים לרוב כשהם יבשים או חצי יבשים. הוא בעל טעם מתוק-חמצמץ ומרקם עסיסי. העונה הקצרה שלו הופכת אותו למעדן עונתי מבוקש.

תמר חיאני – תמר לח (תמר לייט)

התמר הלח, הנקרא "חיאני" הוא תמר הנגדד טרם הבשלתו ומוגש מהמקפיא. תמר בעל 60% פחות ברמת הסוכר משאר התמרים היבשים.

יתרונות בריאותיים

תמרים מכל הסוגים הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, ברזל ואשלגן. הם מספקים אנרגיה זמינה ומהווים חלופה טבעית ובריאה לממתקים מעובדים.

לסיכום

התמרים בישראל הם לא רק סמל לחקלאות המקומית אלא גם תוספת טעימה ובריאה לכל תפריט. בין אם אתם מעדיפים את המג'הול הגדול והבשרני או את הברהי הטרי והעסיסי, תמיד תוכלו למצוא תמר שמתאים לטעמכם האישי.

הכניסו תמרים לתזונה שלכם ותיהנו מהטעם, הבריאות והמסורת שהם מביאים איתם!

מוצרים מהחנות

אולי גם יעניין אותך

למה פירות יבשים ואגוזים?

פירות יבשים (כמו חמוציות, צימוקים, תמרים, שזיפים מיובשים) ואגוזים (כמו שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו) נחשבים למזון על קטן – קל לנשיאה, עתיר ערכים תזונתיים,

קרא עוד »