תמרים צהובים הקפאה

הבשלת תמרים צהובים

איך אוכלים תמרים צהובים?

תמרים על כל הזנים שלהם הם מתוקים, בריאים וטעימים במיוחד. לקראת חודש תשרי ותחילת תקופת החגים, מתחילים לראות תמרים צהובים הנקראים תמרי ברהי. כשהם טריים טעמם הוא חזק ועפיץ ולכן, רבים אוכלים אותם לאחר הקפאה והפשרה, אז טעמם מתוק יותר, למעשה התמרים הצהובים ממשיכים להבשיל במקפיא (הבחלה).

איך מבשילים תמרים צהובים?

התמרים הצהובים מכילים את כמות המים הגבוהה ביותר מבין זני התמרים בישראל ולכן, הם דלים בקלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חמצון.

כל זני התמרים, גדלים בצורת אשכולות על עץ, ממנו הם מקבלים את כל הנחוץ עד להבשלה. הבשלת תמרים צהובים, בדומה לזנים אחרים מאפשרת קבלת תמרים טריים ועסיסיים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים עם טעם קרמל משכר.

ניסיונות ומחקרים רבים מראים כי כדי לשמור על טעם התמר הטרי, ניתן ואף מומלץ להקפיא אותם. תמרים צהובים הקפאה של 18- מעלות, שומרת על טעם ומרקים התמר כאילו נקטף כעת.

תמרים צהובים – הבשלה וטיפים

  • תמרים טריים לא אמורים להיות קשים ומלא נקודות לבנות (נקודות סוכר) אלא מבריקים, שמנמנים ויחסית חלקים.
  • אם רוכשים תמרים מחקלאים, מומלץ לשאול מתי הם נגדדו (נקטפו), כך אפשר לדעת האם הם באמת טריים. תמרים נשארים טריים לאחר הגדיד למשך שנה אחת ורק אם אוחסנו כראוי.
  • אחסון: תמרים טריים ניתן להקפיא למשך שנה או לשמור בקירור למשך חודשיים בלבד.
  • ההמלצה המקצועית היא לשמור את התמרים בהקפאה. אין בעיה לצרוך תמר שהופשר לאחר הקפאה היא שמרה על טריותו עד לאכילה.
  • אפשר לאכול תמרים בצורתם הטבעית או להוסיף אותם לתבשילים וסלטים. הם יכולים לשמש גם כבסיס נהדר לחטיפי אנרגיה ביתיים על ידי הוספת אגוזים ומילויים שונים.

אצלנו, ב'תמר בכפר' תמצאו תמרים צהובים טריים וקפואים פריכים, מתוקים וטעימים במיוחד (בעונה).

אולי גם יעניין אותך

למה לקנות מאיתנו?

  ב'תמר בכפר' אנחנו מציעים לכם חוויית קנייה אחרת – אישית, איכותית ומלאת טעמים. אנחנו מאמינים באיכות ללא פשרות, בשירות אישי ובהבאת המוצרים הטובים ביותר

קרא עוד »