מהו זעתר?
הזעתר הוא בעצם תערובת של תבלינים, המשלבת עלי אזוב (עלי זעתר), סומק, שומשום, מלח ושמן. כלומר תבלין זעתר הוא תרכובת של תבלינים, כך שלקבלת זעתר ארומטי יותר נשתמש ביותר עלי אזוב או בסומק או בשמן זית איכותי יותר.
הזעתר מאופיין בחמצמצות שלו הנובעת מתבלין הסומק (נקרא גם "אוג הבורסקאים"). את השומשום שמוספים לתערובת מומלץ לקלות ובכך להעשיר את הטעם של התערובת.
מה הכי חשוב לזעתר?
אז כמו שכבר אמרנו הרכיב העקרי בזעתר הם עלי הזעתר הנקראים גם אזוב מצוי (Origanum syriacum) כמו לכל צמח יש מספר מינים. חלקם יהיו ארומטיים יותר וחלקם פחות. המין האיכותי והנדיר ביותר הוא זן האזוב הקברקולי, שפותח על ידי זאב דרור במסגרת תפקידו כקצין חקלאות ביהודה ושמרון.
צבעו של הזן בהיר יותר מהאזוב המצוי.
אצלנו תוכלו למצוא כמה סוגי זעתר: זעתר גלילי מזן קברקולי, זעתר ללא מלח, זעתר פיקנטי, זעתר שום, עלי אזוב, זעתר טחון ועוד תבלינים היכולים לחזק את טעמו הייחודי ולהחמיא למנות בשילוב עם הזעתר.